«ΑΡΤΟΝ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑΤΑ»

 

«ΑΡΤΟΝ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑΤΑ»


Άρτος και θεάματα στην υπηρεσία της χειραγώγησης

🔴 Πάντοτε τα «πυροτεχνήματα» αποσπούν την προσοχή των θνητών ....ή αλλιώς .... «Άρτον και θεάματα»

Η ιστορική φράση, αλλά και σημερινή διεθνής έκφραση «άρτον και θεάματα» ανάγεται στη ρωμαϊκή περίοδο και προέρχεται από τη λατινική φράση panem et circenses.
Κατά τον Γιουβενάλη, διάσημο Ρωμαίο σατυρικό ποιητή, ο αυτοκράτορας προσέφερε στο λαό σιτάρι (ψωμί) και θεάματα στο αμφιθέατρο (στην πρώιμη βυζαντινή περίοδο, στον ιππόδρομο) με σκοπό να τους αποσπά από τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας.


 
🔴  Σήμερα χρησιμοποιείται αυτή η έκφρ
αση σε περιπτώσεις πολιτικής εξαθλίωσης ενός λαού, που αρκείται μόνο σε εφήμερες απολαύσεις - διασκεδάσεις, τις οποίες βεβαίως παρέχουν οι πολιτικοί προς αποτροπή της προσοχής των πολιτών (της κοινής γνώμης) από την κακή κατάσταση των πραγμάτων της Πολιτείας ή προς αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων με επικείμενη λύση διάφορη από τη θέληση των πολιτών και ταιριάζει γάντι με την συμπεριφορά των τοπικών αρχόντων.

🔴    Σε μία εποχή οικονομικής κρίσης, ένδειας των πολιτών & εξαθλίωσης λόγω του κορωνοϊού ο παμέγιστος τοπικός μας άρχοντας βρήκε την ευκαιρία να μοιράσει άρτον όχι βέβαια στο λαό, αλλά στις κατασκευαστικές εταιρείες (1.500.000 ευρώ).





Στο λαό το θέαμα. 

Με τον συνηθισμένο τρόπο του μέσω του Facebook και των γνωστών “δημοτικών” ηλεκτρονικών μέσων ανακοίνωσε την ΑΝΑ-κατασκευή του Θεάτρου(*) Ραφήνας, προσκολλώντας και την φωτογραφία της μακέτας του Θεάτρου.


Όλα τα είχε η Ραφήνα το Θέατρο της έλειπε. Βεβαίως καί χρειάζεται ένα θέατρο η Ραφήνα, αλλά δεν ήταν ο σωστός χρόνος για σπατάλες τέτοιου είδους. Σε μία ρημαγμένη & χρεωκοπημένη χώρα δεν μπορεί κάποιοι να θέλουν να συνεχίσουν να τρώνε με χρυσά κουτάλια....

Τον θίασο του (δ)ημάρχου έτσι κι' αλλιώς τον βλέπουμε κάθε μέρα και χωρίς θέατρο... 


(*) Πρόκειται για Θέατρο και όχι Αμφ-θέατρο που επιμενουν να το αποκαλούν ο (δ)ήμαρχος καί οι μηχανικοί του(!!!!)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΟΣΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ “ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ” ΡΑΦΗΝΑΣ;;;

ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΡΑΦΗΝΑΣ ΟΙ MACHO ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΝΟΥΝ BULLYING ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ;;;; ΓΙΑΤΙ ο (δ)ήμαρχος ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΗ;;